
TESTA 42 °C
Fisk i olika innertemperaturer – varje grad gör skillnad, använd alltid sticktermometer.
40 °C – fiskköttet koagulerar och är tillagat
40-45 °C – fiskköttet är saftigt och glansigt
45-50 °C – fiskköttet är mindre saftigt och matt
50-55 °C – fiskköttet börjar bli torrt
56+ °C – Torrt
Undantag: Vid tillagning av fisk på benet, exempelvis kotletter eller hel/klyvd piggvar behöver köttet nå ca 55 °C för att det ska släppa från benet. Gösfilé får gärna tillagas upp till 48-50°C.

LÄTTRIMMA FISK
Lättrimma alltid fisk före tillagning så blir både smak och konsistens godare.
För lax och fjällröding:
1. Strö salt och socker 80/20 över hela filén
2. Ställ svalt och låt dra i 60-90 minuter
För all fisk:
1. Lös 1 dl salt i 10 dl vatten och kyl ner
2. Lägg i fisken och låt dra i 10 minuter

UGNSBAKA FISK
1. Placera fisken/filén på lätt smord ugnsplåt. Eventuell skinnsida ska peka uppåt.
2. Stick in termometern i mitten av den tjockaste delen på filén.
3. Ta ut fisken ett par grader före önskad sluttemperatur – innertemperaturen stiger ett par grader under eftervärmen.

STEK FISK
1. Tunna filéer som abborre, gös eller fjällröding kan stekas färdigt i stekpanna och behöver aldrig vändas.
2. Tjocka filéer kan stekas hastigt för att uppnå karaktär men behöver bakas klart i ugn för att inte bli ojämnt tillagad, torr och rå.
På fotot: Först knaperstekt laxen hastigt med skinnsidan ner i en lätt oljad stekpanna – sedan ugnsbakas laxen klart i 80 °C till 40 °C i innertemperatur.

GRILLA FISK
Två saker att tänka på med fisk på grillen.
1. Grillgallret ska vara varmt när fisken läggs på.
2. Fisken ska ligga still på gallret tills skinnet ser ut som på fotot. Annars fastnar skinnet i gallret och filen går sönder.
Testa fiskens innertemperatur med sticktermometer och ta undan i tid.
TILLAGNINGSTIPS!
Smarta och enkla tillagningstips för perfekt tillagad fisk och ett godare matliv.
HMIS FISKPAKET
-
HMIS GÖSPAKET 🇩🇰
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 043 krOrdinarie prisEnhetspris per -
HMIS HÄLLEFLUNDRA 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 349 krOrdinarie prisEnhetspris per1 349 krErbjudande Pris från 1 349 kr -
HMIS KOLJAPAKET 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 569 krOrdinarie prisEnhetspris per569 krErbjudande Pris från 569 kr -
HMIS LAXPAKET SUSHI 🇫🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 049 krOrdinarie prisEnhetspris per1 049 krErbjudande Pris från 1 049 kr -
HMIS LAXPAKET 🇫🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 787 krOrdinarie prisEnhetspris per787 krErbjudande Pris från 787 kr -
HMIS LAXPAKET 🇩🇰
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 750 krOrdinarie prisEnhetspris per750 krErbjudande Pris från 750 kr -
HMIS PIGGVAR KLYVD 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 049 krOrdinarie prisEnhetspris per1 049 krErbjudande Pris från 1 049 kr -
HMIS PIGGVARSPAKET 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 499 krOrdinarie prisEnhetspris per1 499 krErbjudande Pris från 1 499 kr -
HMIS RÖDINGPAKET 🇸🇪
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 749 krOrdinarie prisEnhetspris per749 krErbjudande Pris från 749 kr -
HMIS RÖDINGPAKET 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 125 krOrdinarie prisEnhetspris per1 125 krErbjudande Pris från 1 125 kr -
HMIS SKREIPAKET 🇳🇴
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 335 krOrdinarie prisEnhetspris per1 335 krErbjudande Pris från 1 335 kr -
HMIS TONFISKPAKET 🇻🇳
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 125 krOrdinarie prisEnhetspris per1 125 krErbjudande Pris från 1 125 kr -
HMIS TORSKRYGGPAKET 🇮🇸
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 049 krOrdinarie prisEnhetspris per1 043 krErbjudande Pris från 1 049 kr -
TORSKLÅDA – 5 KG (HEL/HALV)
Säljare:❄️ FrystOrdinarie pris Pris från 1 050 krOrdinarie prisEnhetspris per1 050 krErbjudande Pris från 1 050 kr