PERFEKT FISK – EN ENKEL GUIDE
Fisk tillagas inte på tid, fisk tillagas med termometer.
Följ dessa tre enkla regler och lär dig tillaga fisk perfekt – lycka till!

1. LÄTTRIMMA FISK
Lättrimma (salta) alltid fisk. Det gör underverk för både smak och konsistens.
1. Lös 1 dl salt i 10 dl vatten och kyl ner
2. Lägg i fisken och låt dra i 10-15 minuter
3. Torka av fisken före tillagning
Tips! Torrimma fjällröding eller lax genom att strö salt och socker 90/10 runt hela filén och låt dra i 90 minuter. Torka av och börja tillaga.

2. SÄNK TEMPERATUREN
Ha som regel att ugnsbaka fisk i högst 100 °C.

3. SIKTA PÅ 42 °C
Ha som regel att ugnsbaka fisk till 40-45 °C i innertemperatur.
OBS! Innertemperaturen går upp ytterligare ett par grader efter att fisken tagits ut ur ugnen.

RECEPT & TILLAGNINGSTIPS
HMIS NYHETSBREV
Ta del av erbjudanden och tips som sätter smak på matlivet hemma.
Lämna din epostadress nedan!