

CEVICHE
Perfekt sommarmat
Tillaga fisk – ceviche på hälleflundra
Ceviche på hälleflundra – en sommarklassisker
Hälleflundra från Sterling White Halibut har ett vitt, fräscht och fast kött – perfekt till ceviche.
Tidsåtgång: 5 minuter
Svårighetsgrad: Superlätt
Passar till: Bär, frukter och grönsaker – t.ex. chili, gurka, jordgubbe, blodapelsin, mynta, koriander, dill.
💡 Tips: Färre men bättre råvaror – eller ännu bättre: få och riktigt bra.
📸 På bilden:
Rå hälleflundra i tunna skivor (skivorna är enklast att skära medan den fortfarande är halvfryst), jordgubbe, blodapelsin, schalottenlök, torkad rökt chili, dill, persilja, god olivolja och flingsalt.
Hälleflundran "tillagades" direkt på tallriken av saften från en pressad blodapelsin – och toppades sedan bara med flingsalt.
🔪 Steg 1: Skär hälleflundran
Skär i tunna skivor eller kuber – men skär inte för smått. Alla bitar som ska med i cevichen ska skäras så att de är enkla att äta tillsammans.
🍋 Steg 2: Tillsätt citrus och salt
Pressa lime, citron eller blodapelsin direkt över fisken. Salta lätt.
Låt stå i 2–3 minuter – syran "tillagar" fisken och gör den redo att servera.
🌶️ Steg 3: Toppa och servera direkt
Välj dina favorittillbehör – men håll det enkelt:
- Färska bär, frukter och/eller grönsaker
- Färsk jalapeño eller torkad rökt chili
- Örter som koriander, mynta, persilja eller dill
- God olivolja och gott salt
Låt stå i 2–3 minuter – syran "tillagar" fisken och gör den redo att servera.
Fler tillagningstips:
Odlad Norge
HMIS HÄLLEFLUNDRAPAKET 🇳🇴
Dela

