Recept – ugnsbakad torskrygg
Ugnsbakad torskrygg
Torskrygg är en mild, vit fisk med fast men mjäll konsistens. För bästa resultat ska den rimmas lätt och bakas varsamt i låg temperatur – då blir den saftig, glansig och faller i stora, fina lameller.
Tidsåtgång: Förbered 10 min | Tillagning 20–25 min
Svårighetsgrad: Enkel
Steg 1: Lättrimma
Blanda 1 liter kallt vatten med 100 g salt (10 %). Lägg i torsken och låt ligga 10 minuter.
Steg 2: Torka av
Ta upp torskryggen och torka noggrant med hushållspapper. Lägg den i en lätt oljad ugnsform och lägg en klick smör ovanpå fisken.
Steg 3: Baka varsamt
Baka i 100 °C tills innertemperaturen når 40–42 °C. Använd sticktermometer – varje grad gör skillnad.
Servera
Servera torskryggen med brynt smör eller vår vitvinssås – och grönsaker eller potatispuré.
Fler tillagningstips:
1
/
av
2
❄️ Fryst
Torskrygg Nordatlanten 🇮🇸
Ordinarie pris
521 kr
Ordinarie pris
521 kr
Pris
521 kr
Enhetspris
/
per
Dela

