
KNAPERSTEKT LAX
Lax kan tillagas på alla tänkbara men även ätas rå. Den har ett ljusrosa kött med relativt hög fetthalt – och är omtyckt av många.
Här lagar vi saftig laxfilé med krispig skinnsida. Allt du behöver är: laxfilé med skinn, salt, olja, stekpanna, ugn och stek/sticktermometer.
På tallriken: Knaperstekt laxfile, hyvlad vit sparris, ramslök, mangold och kall örtdressing – kan ätas som sallad eller serveras med kokt eller rostad potatis.
TILLAGNING
Förberedelse:
Rimma laxfilén i 10 % saltlag i 20 minuter. Skölj av och torka filén noggrant med hushållspapper.
Tillagning:
Stek skinnsidan knaprig i en lätt oljad stekpanna, ca 1 minut.
Placera därefter laxen med skinnsidan uppåt i en insmord ugnsform. Ugnsbaka i 80–100 °C tills innertemperaturen når 40–45 °C.
Odlad Färöarna
HMIS LAXPAKET 🇫🇴
Dela





VÅRA BÄSTA FISKTIPS!
Enkla tillagningstips till perfekt tillagad fisk – och ett godare matliv hemma!
Fjällrödingfilé – ugnsbakad 5 minuter