UGNSBAKAD FJÄLLRÖDING

Fjällröding liksom laxen, kan tillagas på alla tänkbara sätt men även ätas rå eller gravas. Fjällrödingen har ett ljusrosa kött med något lägre fetthalt än lax – och är omtyckt av många.

Fotot visar en stekt fjällröding men här lär du dig tillaga fjällröding perfekt på 5 minuter. Allt du behöver är en fjällrödingfilé på ca 180 g, en ugn, en form, lite salt, socker och olja.

På tallriken: Knaperstekt fjällrödingfilé med grillad broccolini, svartkål, vitkål, schalottenlök och HMIS vitvinssås.

UNDANTAGET – TILLAGNING PÅ TID

FÖRBEREDELSER

  1. Rimma (salta) fjällrödingen genom att strö salt och socker 90/10 runt hela filén och låt dra svalt i 90 minuter.

  2. Torka av filén med hushållspapper.

TILLAGNING

  1. Ugnsbaka fjällrödingen i 150 °C i fem minuter. Skinnsidan ska vara upp.

  2. Dra sedan enkelt av skinnet med fingrarna i ett svep.