
UGNSBAKAD FJÄLLRÖDING
Fjällröding liksom laxen, kan tillagas på alla tänkbara sätt men även ätas rå eller gravas. Fjällrödingen har ett ljusrosa kött med något lägre fetthalt än lax – och är omtyckt av många.
Fotot visar en stekt fjällröding men här lär du dig tillaga fjällröding perfekt på 5 minuter. Allt du behöver är en fjällrödingfilé på ca 180 g, en ugn, en form, lite salt, socker och olja.
På tallriken: Knaperstekt fjällrödingfilé med grillad broccolini, svartkål, vitkål, schalottenlök och HMIS vitvinssås.
UNDANTAGET – TILLAGNING PÅ TID
FÖRBEREDELSER
- Rimma (salta) fjällrödingen genom att strö salt och socker 90/10 runt hela filén och låt dra svalt i 90 minuter.
- Torka av filén med hushållspapper.
TILLAGNING
- Ugnsbaka fjällrödingen i 150 °C i fem minuter. Skinnsidan ska vara upp.
- Dra sedan enkelt av skinnet med fingrarna i ett svep.
1
/
av
3
❄️ Fryst
HMIS FJÄLLRÖDINGPAKET 🇸🇪
Ordinarie pris
2 228 kr
Ordinarie pris
2 363 kr
Pris
2 228 kr
Enhetspris
/
per
Dela




VÅRA BÄSTA FISKTIPS!
Enkla tillagningstips till perfekt tillagad fisk – och ett godare matliv hemma!
Fjällrödingfilé – ugnsbakad 5 minuter