PERFEKT FISK â EN ENKEL GUIDE
Fisk tillagas inte pÄ tid, fisk tillagas med termometer.
Följ dessa tre enkla regler och lĂ€r dig tillaga fisk perfekt â lycka till!

1. LĂTTRIMMA FISK
LÀttrimma (salta) alltid fisk. Det gör underverk för bÄde smak och konsistens.
1. Lös 1 dl salt i 10 dl vatten och kyl ner
2. LÀgg i fisken och lÄt dra i 10-15 minuter
3. Torka av fisken före tillagning
Tips! Torrimma fjÀllröding eller lax genom att strö salt och socker 90/10 runt hela filén och lÄt dra i 90 minuter. Torka av och börja tillaga.

2. SĂNK TEMPERATUREN
Ha som regel att ugnsbaka fisk i högst 100 °C.

3. SIKTA Pà 42 °C
Ha som regel att ugnsbaka fisk till 40-45 °C i innertemperatur.
OBS! Innertemperaturen gÄr upp ytterligare ett par grader efter att fisken tagits ut ur ugnen.

RECEPT & TILLAGNINGSTIPS
HMIS NYHETSBREV
Ta del av erbjudanden och tips som sÀtter smak pÄ matlivet hemma.
LĂ€mna din epostadress nedan!