PERFEKT FISK – EN ENKEL GUIDE

Fisk tillagas inte pÄ tid, fisk tillagas med termometer.

Följ dessa tre enkla regler och lĂ€r dig tillaga fisk perfekt – lycka till!

Lax frÄn FÀröarna som torrimmas pÄ rostfri köksbÀnk

1. LÄTTRIMMA FISK

LÀttrimma (salta) alltid fisk. Det gör underverk för bÄde smak och konsistens.

1. Lös 1 dl salt i 10 dl vatten och kyl ner
2. LÀgg i fisken och lÄt dra i 10-15 minuter
3. Torka av fisken före tillagning

Tips! Torrimma fjÀllröding eller lax genom att strö salt och socker 90/10 runt hela filén och lÄt dra i 90 minuter. Torka av och börja tillaga.

2. SÄNK TEMPERATUREN

Ha som regel att ugnsbaka fisk i högst 100 °C.

3. SIKTA PÅ 42 °C

Ha som regel att ugnsbaka fisk till 40-45 °C i innertemperatur.

OBS! Innertemperaturen gÄr upp ytterligare ett par grader efter att fisken tagits ut ur ugnen.